TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92805
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

plmt plmt 20.06.2010 01:47:00
merhabalar herkese... dün akşam denizli çamlıkta baya bi oturdum çekirdek çitledim..oturduğum yerde en az üç tane kulaklı orman baykuşu yuvası tespit ettim..ancak birde arada bir ishakkuşunun sesini duydum..ses kaydı yapmaya çalıştım telefonla ama beceremedim..türkiyenin kuşları kısmına bakıyorum haritada denizli yok..duyduğum başka bir gececimidir yoksa haritalar eksik mi??

karayel karayel 14.11.2015 02:40:00

Esat beye katılıyorum çok zor bir tür bolu da kaydı olmamasına rağmen 2-3 birey olduğunu düşünüyorum geceleri ses veriyorlar ama bir saat sesin takibini yapmama rağmen göremedim nasıl bir yaklaşım uygulamamız gerek bilgilendirirseniz çok sevinirim...sevgiler

plmt plmt 30.06.2010 01:48:00

Dah şimdi Çamlıktan geldim..3 saatlik bekleyişle tam 6 tane ishak kuşu gördüm..ancak elfeneri yakınca yada ufak bi kıpırtıda çok çabuk ürküp kaçıyorlar...bi ara tam önümdeki ağaca kondu 2 metre mesafeden ve ortalıkta ışıkların etkisiyle biraz aydınlıktı ben ona baktım o bana..öyle bir anki fotoğraf makinasını doğrultup çekemedim bile:) 15-20 saniye beni süzdükten sonra uzaklaştı..yalnız dikkatimi çeken bişey oldu yapay havuzların dibine konarak su kenarında bişeyler yapıyordu..ardından ikinci bireyde geldi..spot ışıklar sayesinde baya bi izledim..fotoğraf çekmek için yanaşmaya çalışırkın ikinci bir birey geldi ve dalaşma oldu ardından ikisi bir uçup gittiler..az kaldı mutlaka denizli kaydını yapıcam ishağın:)

plmt plmt 22.06.2010 22:31:00

okul sebebiyle Yılın 9 ayı burdurda olduğum için denizlideki kuşçu abilerle tanışma fırsatım pek olmadı bu yaz hepsiyle tanışır engin tecrübe ve bilgilerinden faydalanmayı ümit ediyorum.. yorumlarınız ve bilgilendirmelerinzi için herkese teşekkürler...saygı ve selamlarımla... ha bu arada dün gene gittim yerdeki çekirdek kabuklarına genç ve yetişkin ispinozlar acayip üşüşüyo iyi poz veriyorlar..

KANDIZLIK KANDIZLIK 22.06.2010 11:42:00

( merhabalar herkese... dün akşam denizli çamlıkta baya bi oturdum çekirdek çitledim..oturduğum yerde en az üç tane kulaklı orman baykuşu yuvası tespit ettim..ancak birde arada bir ishakkuşunun sesini duydum..ses kaydı yapmaya çalıştım telefonla ama beceremedim..türkiyenin kuşları kısmına bakıyorum haritada denizli yok..duyduğum başka bir gececimidir yoksa haritalar eksik mi?? )

-----------------------------

Ishakkuşunun sesi çok tipiktir ve kolaydır tanımlamak, hatta çok yakınlarımızda bile duyabiliriz, belli mesafelerden ürküp kaçmaz .

Denizli yöresi arkadaşlarımızın çoğu tarafından birçok kez ziyaret edilmiştir, hele geçen sene çok büyük katılımlı harika bir kamp yapılmıştır Trakus tarafından, önceki haber yazılarını okuyup bulabilirsiniz. Ayrıca Okan Bey, Ümit Bey gibi çok değerli arkadaşlarımız Denizli yöresinden kayıtlar ve çok kaliteli görüntü kayıtları yapmaktalar ve bizleri de o yöreyle ilgili sık sık bilgilendirmektedirler. Yine her yıl şehir içinde öğrencilere ve halka yönelik afişlerle _ yazılarla kuşları ve doğayı tanıtmaktadırlar, onları takip edebilirsiniz.

Daha önceki forum yazılarına, haber ve etkinlik yazılarına vakit ayırıp incelerseniz veya Kenan Bey ile tanışıp muhabbet ederseniz Denizli yle ilgili, sitenin ve üye arkadaşlarımızın ülkemizin her tarafından notlarını, haberlerini ve fotoğraflarını bulabilirsiniz ...

serhattigrel serhattigrel 21.06.2010 22:27:00

Denizliden ishak kuşu yüklenip onaylanınca harita otomatik olarak değişecektir.

Bunun dışında bir tek tür sorumlusunun haritayı işaretleme hakkı vardır.

plmt plmt 21.06.2010 00:22:00

tabikide bekleriz herkesi denizli de kuş açısından zengin olan bölgeleri kenan abi daha iyi biliyordur tabiki ayrıca dediği gibi tarihi ve doğal güzellikler açısından zengin bir şehir..bekleriz herkesi..saygılar..

piyongo piyongo 21.06.2010 00:20:00

umarım yolum düşer ve sizin bilgilerinizden yararlanma şansımız olur...saygılarımla...

wolfkenan wolfkenan 20.06.2010 23:49:00

Ahu hocam sizide bekleriz misafirliğiniz başımızın üstüne ...ayrıca gelen dostlarımıza da gezdirecek hem sulak alan bazında hemde turistik gezi erbabında çok yerimiz var,saygılarımla...

piyongo piyongo 20.06.2010 18:36:00

kıskandım.....:(

wolfkenan wolfkenan 20.06.2010 18:12:00

Esatcım memnun olurum ve bu hafta sonu İzmire gidiyorum,(objektif için,ufak birde sağlık kontrolu)gelince mutlaka tanışıp görüşmek ve ortak çalışmalar yapmak isterim seninle,selamlar saygılar...kendine iyi bak,ilimizin ve ülkemizin doğasının senin gibi gençlere ihtiyacı var...

plmt plmt 20.06.2010 14:38:00

kenan abi hafta sonları falan beraber çıkabiliriz gözleme..denizlinin haritasının güncellenmeye ihtiyacı var baya..yaptığım ses kaydını dikkatlice dinledim emin oldum ishakkuşu olduğuna saygılar..

wolfkenan wolfkenan 20.06.2010 04:44:00

Haritada güncellemeler hep geri kalmakta ama sizin kaydınızı Denizlili olarak bekliyorum Esat bey selamlar...

plmt plmt 20.06.2010 01:47:00

yorumlar için şimdiden teşekkürler..

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT